Far: Changing Tides is een esthetisch meesterwerk


Waarom jou dat doet, dat legt den spel noch uit. Er is geen missiestructuur of eentje lopend vertelsel. Sterker nog: er is werkelijk noch ooit huwelijk frictie te dit spelwereld. Ie enige mikpunt te den Far-games is ie gaande vasthouden van jou machine; eentje soort zeilboottrein diegene jou wegens compleet onduidelijke uitgangspunten bestuurt. Weliswaar bestuur jou ‘m. 

Geen prestatiedruk

Dat doet jou om den zijlen onder te zetwerk plusteken overheen plusteken toe watten motorbrandstof te vinden om alhoewel zwemmend op verkenning te gaan, zodat jou jou route kunt vervolgen. Gaandeweg wordt den machine steeds complexer plusteken doet jou steeds meer verschillende omgevingen plusteken ondergronden aan. Maar zelfs dan wordt den spel nooit huwelijk ingewikkeld.

Misschien klinkt dat slaapverwekkend, maar dat is zowel welnu eentje ietsje ie mikpunt. Dit spel draait noch wegens handeling, maar wegens ie geoefend van eentje soort joviaal avontuur. Jij waant jou eentje ontdekkingsreiziger, zonder te weten watten jou vinden wilt. Maar den sfeer is voortdurend intrigerend plusteken jou kunt niets verschillend dan rechtuit zeildoeken, dus jou blijft maar gaan.

Dat is zowat… leuk. Te jou eentje, te jou domme zeilboottrein, terwijl jou alhoewel jou taakjes doet; ie heeft iets joviaal. Dit spel barst namelijk van den sfeer, mee om den geluidseffecten (ronkende motoren, tikkende regen) plusteken eentje schilderachtige stijl. Ie is moeilijk uit te leggen, maar jou krakende machine, te alhoewel zijn mechanische kneuterigheid, wordt eentje tweede thuis. Jij gaat huwelijk van diegene kattebak mis vasthouden, plusteken voordat jou ie weet zit jou met kippevel op den armen zoals den aftiteling te loeren.

Te lang

Far: Changing Tides is eentje hele korte spel plusteken in eentje twee uur uit te spelen. Weliswaar gaat ie spel televisiekanaal iets te lang om. Den gameplay-loop valt tegen ie einde van den spel te heruitzending. Keer na keer denken jou: oh, ik had nu welnu verwachten dat den spel wasgoed afgelopen. Dan blijkt ie avontuur weliswaar weer op den eentje of andere wijze om te gaan.

Dat is met name ergerlijk omdat den gameplay eentje ietsje slaapverwekkend wordt. Na den zoveelste keer te willen uitstappen wegens motorbrandstof te zoeken religie jou ie welnu. Zowel is ie tijdens latere ‘puzzels’ te den spel eentje ietsje wollig watten jou moeten verrichten. Dit spel is nooit ingewikkeld, maar vergeet somwijlen manifest te maken watten nou precies den bedoeling is.

Weliswaar wist Far: Changing Tides mij huwelijk te treffen. Zeker om ie einde, dat even simpel indien doeltreffend is; watten mij betreft eentje prima vergelijking voordat den surplus van den spel.

Far: Changing Tides is vanaf 1 maart verkrijgbaar op Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5 plusteken pc. Den spel staat zowel op Xbox Spel Pass. Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader