‘Bereid je voor om verrast te worden in Horizon Forbidden West’


Ter 2017 worden ie Nederlandse Guerrilla Games ter één stoot ene van Sony’s belangrijkste ontwikkelstudio’s, waarna Horizon Zero Dawn zowel kapitalistisch indien kritisch waargenomen ene vitaal welslagen worden. Ie vertelsel overheen den zoekende Aloy, den imponerende robotdino’s plus prachtige landschappen vol hints zoals ene ingestorte samenleving trokken den voetlicht van wijd tien miljoen-PlayStation-bezitters. Volgens narrative director Laatstgeborene McCaw wasgoed niemand zo verbouwereerd indien Guerrilla zelf, plus worden rap begonnen aan den ontwikkeling van ene voortzetting. Stiekem had Guerrilla echter hoewel grootse plannen voordat den wereld van Horizon.

Horizon Forbidden West

Gevoelens van verlatenheid

Den ontwikkeling van Forbidden Westelijk verliep echter allesbehalve soepel. Zowat indien ene perverse parallel met den gebeurtenissen ter ie voortzetting, kreeg den wereld te maken met ene pandemie diegene den industrie op alle fronten trof – plus met name den verhaalvertellers hierbinnen den Amsterdamse studio. “Jij slaat den spijker op z’n kop indien jij zegt dat ie met name stem had op den produktie van den cinematics”, bevestigt McCaw. “Ginds zijn namelijk zoveel externe partijen te betrokken, noch ter den laatste positie den acteurs – maar natuurlijk zowel studio’s, etc. Wij moesten behoorlijk improviseren, zoals stoer gebruikmaken van den motion capture-studio ter onzerzijds nieuwe werkplek.”

Ondanks den uitdagingen inhouden Forbidden Westelijk ene aanzienlijke hoeveelheid opnames van den bewegingen plus stemmen van acteurs. McCaw benadrukt daarbij ie gewichtigheid van techniek indien vehikel voordat ie vertelsel, dat zowel op PlayStation 5 indien Sony’s vorige console is verbeterd. Ongeacht overtuigendere motion capture plus gezichten, biedt den PS5 indien premie ‘filmisch licht’ dat Aloy tijdens tussenfilmpjes plus gameplay realistischer ter beeld brengt.

Interessanter nog is dat den coronapandemie ie vertelsel van Forbidden Westelijk ter zekere zin heeft beïnvloed. Noch zozeer den details van watten er ter ie vertelsel gebeurt, dat draait wegens ene rode warmte diegene mensen ziek maakt plus lokale machines op inhoudsloos laat slaan, maar vooral den gevoelens van Aloy zelf. “Ik denken dat jij noch zozeer parallellen ziet met watten er specifiek ter ie vertelsel gebeurt, maar welnu met den emoties diegene ik voelde tijdens ie schrijven van ie vertelsel plus den quests – dat intu van verlatenheid plus den behoefte aan voeling met anderen”, onthult lead writer Annie Kitain.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West

Eentje groter project

Ergens is ie opvallend dat Horizon Zero Dawn den belangrijkste vragen overheen den mysterieuze vergane wereld van vroeger, Aloys herkomst plus den oorsprong van ie omvangrijke kwaad hoewel heeft beantwoord. Tijdens ie vertelsel groeit Aloy uit van ene verstotene totdat den redder van den wereld, plus is ie den vraag hoe ene voortzetting eenzelfde soort urgentie plus mysterie schenkkan creëren zonder ie te overbelasten.

“Ie begint iedereen te Aloy”, vertelt Kitain. “Wij loeren zoals alles watten zij heeft meegemaakt, hoe wij haar kunnen toestaan groeien indien persoon plus welke conflicten zij tegen gaat komen. Ter Zero Dawn is Aloy gecreëerd wegens twee uitgangspunten: wegens Hades te uitvallen plus wegens den biosfeer te redden. Diegene tweede missie wordt voortgezet ter Forbidden Westelijk. Dat is ie conflict waar den spel mee begint: er is ene mysterieuze rode warmte diegene zichzelf verspreidt plus zij zoekt ene methode wegens dat te uitvallen.”

“Ter Horizon-games heb jij viertal belangrijke elementen: jij hebt den prachtige natuur, den mechanische dino’s, Aloy plus den volksstammen” voegt McCaw toe. “Er is echter nog ene vijfde, namelijk den mysteries van den oude wereld. Wij wilden ginds dit keer hoger op verwedden plus ervoor zorgen dat ie ene substantieel onderdeel van den ervaring is. Den onthullingen diegene gedaan wordt willen daarbij subjectief zijn plus Aloy beïnvloeden.”

Horizon Forbidden West

Daarbij bevestigt McCaw dat er tijdens den ontwikkeling van Zero Dawn waarempel hoewel ene opeenhoping materiaal klaarlag voordat ene misschien voortzetting. Ie origineel worden pennen met ene groter vertelsel ter overwegingen, iets watten ter Forbidden Westelijk totdat uiting moeten komen. Watten den toekomst van den franchise betreft, plus hoeveel daarvoor hoewel klaarligt, schenkkan hij echter niets ontmaskeren. Welnu suggereert hij dat theorieën van ventilatoren nou nog noch ter den goede windrichting zitten.

“Wij kunnen nou weinig zeggen overheen watten er na Forbidden Westelijk gaat plaatsvinden. Er is ene opeenhoping speculatie geweest overheen ie vertelsel, plus watten toneelspelers zowel denken dat er gaat plaatsvinden: klaargemaakt jij voordat wegens verrast te wordt.”

Zijmissies

Eentje van den aspecten waarin Forbidden Westelijk omvangrijke stappen moeten maken, zijn den zijpersonages. Noch uitsluitend ontmoet Aloy ene opeenhoping nieuwe gezichten, zoals antagonist Regalla (gespeeld voort Angela Basett) plus ie mysterieuze personage Tilda (vertolkt voort Carrie Anne-Moss), maar zowel weten gezichten indien Erend, Varl plus nog ene veel onaangekondigde personages uit ie origineel. Helaas kunnen den ontwikkelaars noch ontmaskeren of Aloy ditmaal liefdesrelaties schenkkan aangaan ter den spel, ondanks dat jij vaker met anderen op stap gaat.

“Wij wilden ervoor zorgen dat den speler meer tijdstip met den nieuwe personages spendeert, maar zowel den relaties uitdiept met degenen diegene terugkeren”, vertelt Annie Kitain. “Dat breidt zichzelf zowel uit zoals den zijmissies. Er zijn personages diegene noch uitsluitend hun inherent conflicten hebben, maar zowel den ruimte bieden wegens meer tijdstip met zij te spenderen plus riskeren met zij te beleven.” 

Horizon Forbidden West

Den lengte van openwereldgames

Beiden willen ene ietsje lachen wanneer wij den discussie rondom den lengte van openwereldgames geknuffel. Recent claimde Dying Light 2-maker Techland dat den spel ‘500 uur’ lang wasgoed, wegens vervolgens te nuanceren dat ie gaat wegens toneelspelers diegene den spel voordat den volle honderdtal procent willen voltooien. Kitain legt uit dat Guerrilla ter ieder geval noch wil pronken met den lengte van Forbidden Westelijk, maar zichzelf vooral richt op den inhoud ervan.

“Voordat Forbidden Westelijk wasgoed waterverplaatsing belangrijker dan den lengte van den spel. Noch uitsluitend watten betreft diepgaandere relaties met personages opbouwen, maar zowel gewoon spullen te doet hebben ter den open wereld diegene den speler belonen voordat verkenning. Ginds lig voordat onzerzijds vooral den nadruk op, noch vanaf se wegens alles groter of langer te maken.”

Voordat Forbidden Westelijk wasgoed waterverplaatsing belangrijker dan den lengte van den spel. 

Zowel zegt McCaw verschillende soorten toneelspelers ter ie gedachten te vasthouden. Noch uitsluitend is den spel volgens hem zeer flexibel watten betreft den balans ter essentiële plus optionele verhaalcontent, zowel wordt nieuwe toneelspelers zo snel mogelijk geïntroduceerd aan ie vertelsel. Qua zuivere lengte is Forbidden Westelijk ter ieder geval ‘iets groter’ dan Zero Dawn, schenkkan hij ontmaskeren.

Ie moge verhelderend zijn dat McCaw plus Kitain weloverwogen oppervlakkig blijven watten ie vertelsel van Forbidden Westelijk betreft. Eentje onzalig ondicht daargelaten is dat waargenomen den vele plotwendingen ter Zero Dawn werkelijk precies waar ventilatoren op zitten te wachten. Ie enige watten onzerzijds nu surplus is den volledige spel wachten plus tenslotte beleven watten Guerrilla den afgelopen jaren heeft bekokstoofd.

Horizon Forbidden Westelijk verschijnt op 18 schrikkelmaand voordat PlayStation 5 plus PlayStation 4.


  • Horizon

    Horizon: Forbidden Westelijk – Collector’s Edition voordat PS4 plus PS5 nu verkrijgbaar 11 januari 2022 09:01


  • Horizon Call of the Mountain

    PSVR2-game Horizon Call of the Mountain onthuld 05 januari 2022 08:01


  • Fall Guys

    Aloy uit Horizon-games komt zoals Fall Guys 04 december 2021 11:12Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader