Xbox Series X-opslag uitbreiden: zo doe je dat goedkoop


1 TB aan opslagruimte op jou spelcomputer wasgoed jaren geleden eentje onwerkelijk idee. Nu games steeds groter ter omvang wordt, nemen zij zowel meer ruimte ter deeg. Te dat opzicht is 1 TB wellicht eentje ietsje weinig mits standaardoptie. Zeker wanneer jou vrijwel den eerste 200 GB vergeten bent aan ie besturingssysteem, blijft er dus nog ‘maar’ 800 GB overheen aan ruimte.

Games mits Call of Duty, Assassin’s Creed plusteken Halo: The Master Chief Collection kunnen tientallen ’gigabytes aan ruimte innemen plusteken gaan somwijlen zelfs den 100 GB voorbij. Met zo’n zeven totdat acht games zit jou dan hoewel aan den limiet plusteken ben jou alweer toe aan toegevoegd ruimte – zeker wanneer jou veel games voort elkander speelt.

Xbox Series X-opslag uitbreiden

Ie is immer eentje optie wegens games te wegdoen plusteken weer te downloaden wanneer jou zij wil spelen. Maar toestaan wij fair zijn: ie vergt ontzettend veel geduld eentje spel mits Halo: The Master Chief Collection te te halen wanneer jou werkelijk nipt even zin had ter eentje snel wedstrijdje neerkwakken. Daarom is ie eentje snugger idee wegens te investeren ter eentje externe harde telefoonschijf. Jij kunt zowel voordat den ssd-kaart gaan diegene achterin den Xbox Series X of Series S past, maar dat ding kost klauwen met poen. Eentje externe ssd of hdd kost nou veel minder plusteken doet precies watten ie moeten exporteren: jou toegevoegd ruimte geven op ie uur dat jou ie nodig hebt. 

Er zijn welnu eentje tal waar wegens rekening mee te liefhebben. Zo kun jou geen Series X- of S-games van ie externe opslaggeheugen weergeven. Dit schenkkan enkel vanaf den inwonende ssd of den eerdergenoemde expansiekaart. Daarnaast zijn er externe schijven ter allerlei soorten plusteken maten. Bepaal daarom van tevoren ja jou budget plusteken bereken vrijwel hoeveel ruimte jou nodig hebt. Plus andere tip is wegens te rekenen voordat hoeveel poen jou relatief waargenomen den meeste opslagruimte binnenhaalt. Zo schenkkan ie bijvoorbeeld zijn dat eentje telefoonschijf van 4 TB omgerekend vanaf TB goedkoper is dan 5 TB. Zodoende vasthouden jou den kosten te den perken, terwijl jou weliswaar jou mikpunt behaalt.

Hoewel Xbox Series X-games noch vanaf zo’n externe telefoonschijf afgespeeld kunnen wordt, kun jou zij er welnu zolang op opslaan. Dat scheelt eentje keer downloaden. Ook gaat ie kopiëren van gamesbestanden veel sneller van telefoonschijf zoals telefoonschijf, helemaal wanneer jou ter eentje externe ssd investeert. Dan hoornschoen jou dus noch meer te wachten totdat diegene tientallen GB’s ingehaald zijn plusteken speel jou te enkele minuten alsnog den spel waar jou op dat uur zin ter hebt.

Ie bijsluiten van zo’n telefoonschijf gaat trouwens zeer gemakkelijk. Zekering den stekker van den externe telefoonschijf ter den wandcontactdoos (te sommige schijven hoeft dit noch ooit meer) plusteken koppel hem vervolgens met den meegeleverde usb-kabel aan den Xbox. Te beeld verschijnt dan eentje pop-up diegene jou helpt te den installatie. Mocht den pop-up noch verschijnen, open dan den systeeminstellingen op jou Xbox plusteken ga zoals den opslagmogelijkheden. Selecteer den externe telefoonschijf plusteken tactvol voordat den optie ‘formatteer voordat games plusteken apps’. Volg den stappen ter beeld op plusteken jou bent helemaal klaar.


 • switch

  Joy-Con-controller van Nintendo Switch kapot? Zo fix jou stick drift 07 december 2021 09:12


 • Rood Playstation 4 Dualshock 4 controller

  PS4-controller wil noch verbinden? Zo los jou ie op 30 november 2021 10:11


 • "Geëxplodeerd" aanzicht van de Xbox Series S-console.

  Energie bezuinigen met consoles plusteken pc: zo doen jou dat 23 november 2021 11:11


 • Airpods

  AirPods aan den PS4 verbinden: zo doen jou dat 16 november 2021 15:11


 • PS4 maakt veel schouwspel? Zo maak jou hem schoon 09 november 2021 11:11Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader