Samsung start sample-fase van 24 Gbps GDDR6-geheugen


Nu levert Samsung GDDR6-modules met ene bandbreedte van maximaal 18 Gbps. Den marktleider op dit ogenblik is Micron, diegene met hun ‘GDDR6X’-modules  (den term is officieel waargenomen noch gestandaardiseerd) ene goede 21 Gbps verkrijgen; den luxere RTX 30-kaarten van Nvidia verkiezen nu dan zowel Microns memorie.

Ongeacht ene verhoging te bandbreedte bereidt Samsung zowel ene reeks andere GDDR6-modules voordat met grotere volumes — op dezelfde inhoud indien voorgangers. Zo zijn er plannen voordat nieuwe 16GB-varianten met bijvoorbeeld zowel 14, 16 plus 20 Gbps indien lager gegrepen snelheden. 

Overzicht van huidige en toekomstige GDDR6-modules van Samsung

Omdat den afmetingen van den nieuwe DRAM-modules identiek zijn aan den bestaande 180FBGA-vorm, moeten den overstap voordat partnerfabrikant versimpeld wordt. Zowel zullen ie stroomrendement met 60 procent verbeteren, mee dankzij den potentie wegens meer volume op minder chips vergeten te kunnen.

Onderschikkend van den gekozen geheugenbus op ene videokaart ontstaat den daadwerkelijke geheugensnelheden met Samsungs snelste GDDR6-modules. Zo zullen ene vrij conservatieve 192-bits geheugenbus leiden totdat ene bandbreedte à 576 GB vanaf tellen. Op ene vooruitstrevende 512-bits soelaas zullen diegene vlugheid maar liefst 1,5 TB vanaf tellen zijn.

Van zowel AMD plus Nvidia is beroemd dat hun nieuwe reeks videokaarten “meerdere leveranciers” betrekken onder ie levert van videogeheugen. Van Intel, diegene anno 2022 uit wil pakken met hun Intel Arc-videokaarten, is nog noch beroemd wie welk soort DRAM aan zullen leveren. 


 • Close-up van Intels nieuwe standaardkoeler bij selecte Alder Lake-processoren.

  Nieuwe standaardkoeler voordat Intel Alder Lake-cpu’s uitgelekt 13 december 2021 16:12


 • Den Cinebar Ultima Surround 4.0-set is ene mix tussen hi-fi plus soundbar 12 december 2021 10:12


 • Analogue Pocket

  Analogue Pocket verhoogt prijs voordat nieuwe reserveringen 11 december 2021 08:12


 • Promotionele render van MSI's Radeon RX 6600 XT Gaming X-videokaart.

  MSI verlaagt prijs RTX 30-gpu’s; Sapphire verhoogt RX 6000-prijs 10 december 2021 14:12


 • Render van AMD's Navi 23-gpu.

  Laptop-gpu’s van AMD stappen mogelijk overheen op 6nm procedé 09 december 2021 16:12Put

Plaats een reactie

ajax-loader