Solar Ash is prachtig, maar ook frustrerend


Te Solar Ash speel jij ene Voidrunner, Reidans, diegene haar planeet moeten redden van den teloorgang. Hoeveel er te redden valt is nog maar den vraag: den planeet is alhoewel gedeeltelijk opgeslokt vanwege ene kolossaal zwart gat. Steden zijn volledig uit elkander gereten plusteken overal wegens jij heen zweven stukjes onderbouwing. Ie ‘waarom’ blijkt naarmate jij blijft spelen. Den spel begint met ene mysterieus lapje tekst met ene heleboel onbegrijpelijke termen plusteken achtergrondinformatie, maar dat is ie welnu.

Solar Ash

Den spel heeft daarginds verderop trouwens zowel ene handje van. Somwijlen wordt er ene spervuur aan lore op jij losgelaten nep ie niets is. Dat is best vervelend, want steeds indien jij ie vertelsel denkt te snappen, duwt ie jij weer weg. Dat komt zowel omdat dit spel draait wegens flow. Solar Ash dwingt jij veel te oplezen, watten jij zonet weer uit diegene flow haalt. Den samenspraak is daarbij noch zo interessant plusteken den personages diegene jij tegenkomt zijn weinig memorabel.

Veel sterker is ie vertelsel dat den omlijning vertelt. Overal vind jij den restanten van ene mysterieuze oude wereld. Jou vraagt jij huwelijk uit watten er aan den hand is met dat imponerende zwarte gat ter den verte plusteken wie er op den planeet gewoond heeft. Tof is zowel dat den wetten van den zwaartekracht volledig zoek zijn. Lantaarnpalen zweven bovenop den onderbouwing op losse stukjes onderbouwing plusteken haastigheid alle panden zweven half ter ie luchtledige. Ene verscheurde samenleving, letterlijk plusteken grote. Dat is ontzettend sterk gedaan.

Mooiste spel van ie klas

Den wereld bestaat uit ene hubgedeelte, ter ie midden van den opbergmap, waaraan weer vijf andere spelwerelden zijn gekoppeld. Jou kunt tussen diegene werelden fast travel gewoontes, maar ter principe kun jij zowel gewoon overal heenrennen (werkelijk ‘skaten’). Te dat opzicht is Solar Ash ene openwereldgame, maar verwachten daarginds noch te veel van. Hoewel er toereikend te verkennen valt plusteken jij absoluut op verkenning gaat uit plusteken toe, heeft den spel noch huwelijk sidequests. 

Solar Ash
Solar Ash
Solar Ash

Dat is zowel noch huwelijk nodig. Solar Ash heeft ene geweldige flow – zowel ter gameplay indien structuur. Ie is uiteindelijk simpelweg ie doelwit wegens ter iedere wereld ene van den zes gigantische eindbazen te verslaan, waarna den laatste ‘missie’ zichzelf aandient. Jou suist terwijl op hoge tempo vanwege den spelwereld op twee sonische rollerskates plusteken beschikt overheen ene heerlijke plusteken flexibele dash.

Dit spel draait geheel wegens bewegingsvrijheid plusteken tempo maken. Solar Ash doet ter diegene zin intact hevig denken aan The Pathless – zowel zo’n spel waarin ie snelle voortbewegen ie doelwit is. Den spelwereld van Solar Ash is welnu stukken huis op den gameplay afgestemd dan ter diegene spel. Den resterende stukken planeet zijn aan elkander gekoppeld vanwege ene soort paarse marshmallow-wolken. Diegene kleurrijke massa faciliteert den gameplay massaal. Jou kunt écht tempo maken op den vele heuvels, plusteken dat is zeer bevredigend.

Solar Ash heeft ene geweldige flow – zowel ter gameplay indien structuur.

Toch is diegene spelwereld ie record van den spel. Den omgevingen verschillen behoorlijk van elkander, maar openspringen van detail. Stilistisch is dit, zoals trailers toestaan zien, zonder twijfel ene van den mooiste games van ie klas. Ie gebeurt noch vaak dat ondergetekende met open mond zoals ene level zit te loeren, maar den combinatie van Solar Ash, ene PlayStation 5 plusteken ene oled-tv is behoorlijk indrukwekkend. Den spel heeft waanzinnige vergezichten, oogt haarscherp, is ontzettend veelkleurig plusteken den eindbazen, diegene immer bovenop den spelwereld uittorenen, maken ene enorme indruk. 

Frustratie

Wegens diegene zes eindbazen te verslaan, moeten jij voorgerecht platformpuzzels oplossen. Zowel diegene keren iedereen wegens bewegingssnelheid. Mits jij er ene twee hebt gedaan toestemmen jij vanwege zoals den eindbaas, watten óók ene platformpuzzel is. Den kleine puzzeltjes zijn waarschijnlijk ie leukst wegens te exporteren, omdat zij juist verweven zijn ter den spelwereld plusteken zij jij intact hevig snel toestaan gaan. Dat laatste geldt zowel voordat den eindbazen, maar weliswaar zijn zij minder wieg. 

Solar Ash

Te Shadow of the Colussus moest jij bijvoorbeeld huwelijk piekeren overheen jij padachtige overheen den kolossen. Ie waren puzzels plusteken zo stond iedere kolossus indien uitdaging op zichzelf. Te Solar Ash moeten jij vooral snel zijn, maar ter tegenstelling totdat den kleine platformsegmenten ter den spel is hier van variatie weinig sprake. Iedere eindbaas bestaat uit trio fases, plusteken iedere ontwikkelingsstadium ‘versla’ jij vanwege ene reeks pijnpunten te vernietigen.

Dat begint snel te vervelen, zowel omdat den eindbazen ene frustrerende aangelegenheid zijn. Jou valt regelmatig van zij uit, plusteken dan begint den eindbaasfase weer van voordat uit aan. Dat jij zo vaak valt, heeft zowel te maken met den besturing. Diegene is ie liefste te omschrijven indien vaag. Zo moeten jij uit plusteken toe den tijdstip vertragen wegens jezelf zoals bepalend plekken te teleporteren. Dat werkt nét noch lekker plusteken vloeiend toereikend, plusteken ie is te vaak vaag wanneer jij welnu plusteken noch kunt teleporteren.

Den spel probeert dat op te lossen vanwege objecten plusteken vijanden waar jij heen kunt teleporteren te omsluiten indien jij sluit onder zij ter den buurt komt, maar ter ie heetst van den uitblinker legt diegene designtaal ie uit tegen den hectiek. Ie voelt nep Heart Machine zelf zowel noch helemaal weet watten zij met diegene functie aan willen. Ene andere opvallende verkiezing is ie gewoonte van den linkertrigger, diegene jij ingedrukt moeten liefhebben wegens tempo te maken. Er zijn welgeteld nul momenten waarop jij géén tempo wilt maken, dus ben jij werkelijk onophoudelijk den trigger aan ie omvatten.

Verder inhouden Solar Ash zowel gevechten met vijanden, maar diegene stellen noch meer voordat dan ie indrukken van ie kruisje wegens met ene soort zwaard te slaan. Combo’s plusteken zulke zijn noch aan den orde, watten op zichzelf noch hevig is, ware ie noch dat den spel op ene gegeven ogenblik vijanden introduceert diegene behoorlijk watten knallen nodig hebben. Zowel dat haalt jij uit den flow van ie platformen.

Liefdesbrief

Solar Ash is hevig wieg, laat daarginds geen wanbegrip overheen zijn. Er zijn toereikend momenten dat alhoewel ie goede ter Solar Ash samenkomt. Mits jij vloeiend overheen den paarse wolken skatet terwijl jij zoals den weergaloze uitzichten staart, vergeet jij volledig dat den combat helemaal niets voorstelt plusteken dat den besturing te willen overlaat. Te diegene zin is Solar Ash gemakkelijk aan te raden indien jij games indien Journey plusteken The Pathless waardeert wegens hoe vloeiend zij spelen plusteken wegens hoe wieg ie snelle voortbewegen is. Ie is enkel onbevredigend dat den spel watten keuzes maakt diegene noch helemaal rijmen met watten Solar Ash zonet zo juist maakt.

Solar Ash is gerecenseerd op PlayStation 5. Den spel is daarnaast verkrijgbaar op PlayStation 4 plusteken pc.


 • Den Cinebar Ultima Surround 4.0-set is ene mix tussen hi-fi plusteken soundbar 12 december 2021 10:12


 • Halo Infinite

  Halo Infinite is den evolutie van Combat Evolved 06 december 2021 09:12


 • Dell Alienware AW2721D-monitor biedt volmaaktheid met ene prijskaartje 05 december 2021 10:12


 • Exo One

  Exo One heeft ene bovenmatig sterke aantrekkingskracht 03 december 2021 13:12


 • Jett: The Far Shore

  Jett: The Far Shore verzuipt ter mafkees vormgeving 02 december 2021 09:12Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader