Forspoken is een superheldengame verpakt als sprookje


Ie is geen raadsel waarom Forspoken indien console-exclusive voordat den PlayStation 5 verschijnt. Ter veel opzichten deelt ie DNA met andere Sony-titels: eentje focus op overtuigend acteerwerk plus gevatte dialogen plus eentje filmische presentatie te eentje fantasiewereld genaamd Athia. Den nietsvermoedende Frey Nederland komt terecht te diegene wereld nadat zij haar wil voordat eentje huis existentie hardop uitspreekt. Ie roerige New York is manifest niets voordat haar plus haar pluizige kat Homer, plus ook hangt haar wegens eentje nog vreemdeling reden eentje gevangenisstraf bovenop ie schoolhoofd.

Forspoken

Tanta’s, The Pauze plus andere sprookjes

Dat Athia oogt indien eentje sprookjeswereld betekent echter noch dat den zaken er daarginds huis voorstaan. Den lokale populatie van ie land wordt namelijk verbeten doorheen den Tanta’s, eentje soort kwaadaardige tovenaressen diegene allen eentje specifieke deugd belichamen. Wanneer The Pauze, eentje mysterieuze waas diegene zijn plus dier aantast, zichzelf verspreidt, is Frey den enige diegene den inwoners schenkkan promoten. Ie lijkt erop dat Frey iedere Tanta dient uit te schakelen alvorens zij Tanta Sila (gespeeld doorheen Janina Gavankar) te lijf schenkkan gaan.

Den opzet van Forspoken is geenszins origineel, maar met hints zoals eentje diepzinnig uitgewerkte cultuur – met eentje dubieus rechtssysteem plus strikte regels rondom magie – op z’n minst intrigerend. Daarbij haalde ontwikkelaar Luminous Productions Rogue One: A Strak Wars Story-schrijver Gary Whitta plus Uncharted-schrijfster Amy Hennig aan kraag wegens zulke zaken vast te leggen. Den verwachtingen voordat ie verhalende opzicht van den spel ligt daarom schel.

Cuff

Ie moge manifest zijn dat Freys komst te ie magische land eentje cultuurshock is, noch te den minste positie doorheen Cuff. Dat is eentje pratende armband diegene haar magische krachten schenkt, enigszins vergelijkbaar met Gimoire Weiss uit Nier. Nipt indien te diegene spel schenken hij commentaar op alles watten Frey doet, plus maakt hij zwerven doorheen den uitgestrekte landschappen van den spel eentje stuk aangenamer.

Parkour ligt namelijk ten grondslag aan den gameplay van Forspoken. Frey beschikt overheen eentje stoer wapenkamer aan bewegingen waarmee zij snel doorheen wouden, ruïnes, rivieren plus woestijnen beweegt. Zo schenkkan zij eentje soort surfplank toveren wegens doorheen landschappen te roetsjen, zwaaien plus zichzelf optrekken aan objecten met eentje magisch touw, rap teleporteren zoals eentje nabij gesitueerd plek plus nog veel meer. Hoewel wij den spel helaas noch hebben kunnen spelen, komt Forspoken overheen indien eentje superheldengame diegene eindeloos doorheen landschappen sprinten, roetsjen plus vliegen stimuleert.

Forspoken

Prachtige magie

Minstens netwerk zo dynamisch plus vloeiend oogt ie vechtsysteem. Middels eentje ‘spell-wheel’ uitzoeken toneelspelers verschillende soorten spreuken diegene ieder te eentje determineren categorie vallen. Rode magie lijkt wapens indien speren plus zwaarden tevoorschijn te toveren, blauwe magie neemt meerdere vijanden tegelijk te weiden plus groene magie richt zichzelf schijnbaar op vijanden vastzetten plus onopgemerkt blijven. Ter jawel leveren gevechten tegen zogenaamde Pauze-zombies, andere monsters plus eindbazen van grootte grootse schouwspellen op waarbij Frey speels omgaat met haar opzienbarend verkregen krachten. Weinig games weten magie op zo’n vloeiende, enthousiasmerende methode te beeld te brengen.

Dat heeft zowel te maken met den vormgeving ervan, diegene boeiender is dan bijvoorbeeld den gemiddelde Final Fantasy-titel. Magie te Forspoken komt te vele vormen: kristallen, vloeibare stof, bliksemschichten, ijs, trillende lucht: iedereen zaken diegene spreuken herkenbaar plus grafisch parmantig maken. Hoewel den gameplaydemonstratie noch te optimale kwaliteit worden vertoond, schenkkan op ondergrond van trailers medegedeeld wordt dat Forspoken prachtig oogt.

Forspoken
Forspoken
Forspoken

Vraagtekens

Luminous gaf zowel eentje korte opbergblik op hoe toneelspelers voorgaande zoals hun hand kunnen zetwerk. Toneelspelers krijgen namelijk den preferentie uit verschillende overjassen, kettingen plus nagellak diegene ‘eentje inherent speelstijl’ willen vormen. Hoewel den ontwikkelaar noch ingaat op den details, lijkt ie te maken te hebben met den effectiviteit van determineren typen magie. Daarbij is ie zowel mogelijk wegens te den steden van Athia determineren objecten te maken van grondstoffen, diegene verstrooid ligt overheen den wereld.

Overheen den structuur van diegene wereld is verder zowel nog weinig beroemd. Uit gameplaysnippers blijkt te ieder geval dat toneelspelers Athia vrij kunnen verkennen, waarbij zowel weten elementen indien schatten, torens plus zijmissies onderdeel uitmaken van den ervaring. Den vraag is natuurlijk te hoeverre ie loont wegens zulke nevenactiviteiten te ondernemen, plus te welk opzicht den verhalende ondertoon van den spel daarbij beschermen blijft.

Evenwel maakt Forspoken eentje goede indruk. Ie oogt indien eentje typische Sony-game diegene ie moeten hebben van vloeiende parkour plus indrukwekkende gevechten te eentje sprookjesachtige wereld. Mocht ie zo terdege spelen indien den eerste demonstratie doet overvallen, dan is Forspoken eentje waardigheidstitel wegens reikhalzend zoals uit te loeren te 2022.

Forspoken verschijnt op 24 mei 2022 voordat PlayStation 5 plus pc.


  • Grid Legends

    Grid Legends brengt popcornracen terug te ie vizier 09 december 2021 09:12


  • Men of War 2

    Men of War 2 trekt eentje linie te ie zand 24 november 2021 12:11


  • Halo Infinite

    Halo Infinite’s singleplayer spreekt meteen totdat den verbeelding 19 november 2021 09:11Put

Plaats een reactie

ajax-loader