Grid Legends brengt popcornracen terug in het vizier


Met den recente mega-overnames om én van Codemasters – zowel den acquisitie van Slightly Mad Studios indien den inlijving om EA – zullen jou spoed vergeten waar ie Britse gamebedrijf zowel alweer écht wegens bekendstaat: racegames maken. Wie den Formule 1-games van ie afgelopen tienjaarsperiode gemist heeft plusteken den handen noch graag vies maakt aan virtueel rallyrijden, zou allicht Wedloop Driver: Grid nog welnu weten. Met den nadruk op handeling, toegankelijk rijgedrag plusteken den potentie wegens terug te wegspoelen na ene stuurfoutje of botsing, blies diegene spel te 2008 verrassend leven te den arcadekant van ie spectrum der racegenres.

Grid Legends
Grid Legends

Maar ondanks –drietal opvolgers wist den reeks diegene koppositie noch re te consolideren. Grid 2 miste ene boel mogelijkheden ten opzichte van ie origineel. Grid Autosport verscheen zeer slecht getimed enkel op oude spelcomputers na ene semester sinds den release van den nieuwe mensenleven. Plus den editie uit 2019 (simpelweg Grid gezegd) wasgoed afgedankt plusteken irritant wegens te spelen, vooral om overgevoelig rijgedrag op kerbstones te den bochten. Sneu, want menig (casual) autoliefhebber had vast welnu weer zin te racen met ene schel popcorngehalte.

Ongemakken repareren

Met Grid Legends wil Codemasters dan zowel ene stapel goedmaken. Te ene presentatie aan den media benadrukt den hoofdontwikkelaar zelfs dat mankementen uit eerdere porties zijn hersteld, met ie irritant overgevoelige rijgedrag van twee klas geleden. Zowel den weglating van diverse speltypes wordt goedgemaakt. Ongeacht rechttoe rechtaan races zijn er zowel (vaak chaotische) variaties met onder meer elektrische bolides plusteken meerdere autoklassen te dezelfde wedstrijd, evenals den terugkeer van ie vroeger vlam drift-discipline.

Grid Legends

Datzelfde geldt voordat circuits. Ie gros van den kennis locaties uit eerdere porties zit zowel te Grid Legends, variërend van Japanse fantasiebanen totdat den Red Bull Stadionring. Nieuwe vrijmaken zijn er rakelings, nu wordt wij welnu verblijd met verschillende (hetzij noch dynamische) weersomstandigheden plusteken avondraces. Nog bonter is den mix van raceauto’s, diegene uiteenloopt van allerlei GT-racers totdat racetrucks plusteken van klassieke én hypermoderne prototypes totdat (oude) Formule 1-auto’s.

Den spel husselt nu diegene elementen om mekaar te ene carrière bestaand uit 250 (!) events. Wie van meer narratief houdt, schenkkan zowel terecht te Driven To Glory, ene acht totdat tien uur durend racedrama dat Codemasters zelf vergelijkt met Netflix’ serie Drive To Survive. Overheen popcorn gesproken.

Ongemakken uit eerdere porties zullen zijn hersteld, met ie irritant overgevoelige rijgedrag van twee klas geleden.

Controle verliezen

Hoewel wij ginder nog noch van kunnen smaken te den preview-build, geldt dat welnu voordat ene handvol samengestelde én zoals inherent smaakwaarneming te te stellen events. Erin valt vooral op dat ie rijgedrag zowel te den nieuwste Grid aan den losse zijkant is: jou krijgt netwerk voldoende audiovisuele plusteken haptische terugkoppeling wegens met zelfverzekerdheid juist gas te geven, maar geregeld voelt ie voorts nep jou elk uur den controle kunt verliezen. Dat gebeurt zowel werkelijk te ene tikje van ene overijverige AI-tegenstander (maximaal 21 te dezelfde wedloop). Hoe dat eraan toegaat indien jou tegen andere mensen racet, moeten nog blijken. Codemasters belooft te elk geval cross-platform multiplayer waarmee jou op elk uur ene andere automaat te iemands wedloop onder jou hoede kunt nemen.

Grid Legends
Grid Legends

Te elk geval staat Grid Legends, netwerk indien den allereerste editie, waarborger voordat ene boel handeling plusteken sensatie. Circuits wordt consequent vergezeld om volgepakte tribunes, vuurwerk (zelfs indien jou te jou eentje tijdritten afwerkt), dramatisch commentaar plusteken ook rietje. Met elektrische raceauto’s kun jou rechtsgrond maken op boosts plusteken te races met trucks zijn er zelfs ramps op den parcours te vinden. Nog noch zwakzinnige toereikend? Vasthouden zowel rekening met AI-tegenstanders diegene plots crashen, zelfs op den uiterst onlogische plekken. Of ie waarheid dat rubber-banding netwerk iets te opvallend wordt wanneer zij jou uitgerekend te den laatste bochten nagenoeg weten te te halen. Watten dat betreft zit Grid Legends zowat po tegen ene funracer indien Mario Kart aan, dan den semi-sims Gran Turismo plusteken Forza.

Weliswaar kun jou jou verbazen of iedereen dat zo ziet. Codemasters misschien welnu, of júist noch, getuige den geplande lanceringsdatum: precies één week voordat diegene van Gran Turismo 7…

Grid Legends is vanaf 25 sprokkelmaand 2022 vacant op PlayStation 4 plusteken 5, Xbox One plusteken Series X|S plusteken pc (via Origin plusteken Steam).Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader