Halo Infinite is de evolutie van Combat Evolved


Den voet voordat Halo Infinite’s succesformule is eenvoudig aan te wijzen: den spel speelt watervlug. Den gloednieuwe Grappleshot speelt daarbij ene essentiële rol, zeker te den singleplayercampagne waar jou ie nieuwe werktuig steevast totdat jou dwangsom hebt. Ie duurde noch lang voordat wij dit toevoeging te onze harten sloten. 

Halo Infinite

Grappleshot te den rozenstruik

Mee dankzij den Grappleshot spring jou met ongeëvenaard veel speelse frivoliteit rond overheen ie strijdveld. Jij lanceert jezelf soepeltjes te ene Warthog, rijdt ene twee vijanden ondersteboven, springt er weer uit plusteken leegt jou Assault Rifle van dichtbij op jou volgende slachtoffer. Vervolgens trek jou ene Fusion Coil zoals jou toe plusteken mik jou ‘m zo tussen watten Grunts, diegene op slag veranderen te ene luid schreeuwende, felgekleurde wolk van plasma, methaangas plusteken rondvliegende stukken pantser. Halo Infinite heeft geen chill; vrijwel ieder kamp mondt meteen uit te volslagen puinhoop.

Begrijp diegene opmerking zeker noch verkeerd: ie is aangename puinhoop. Den tempo waarmee alles gebeurt is precies ja. Jij voelt jou enerzijds flexibel plusteken lenig, maar tegelijkertijd gigantisch sterk – jou bent nou eenmalig ene wandelende waterreservoir. Dat machtige sentiment vormt vanwege ene combinatie van factoren: den zichtbare impact diegene jou kogels of vuisten hebben, jou bewegingssnelheid, maar zowel zeker den audio. Indien jou van ene uitgestrekte hoogte springt – watten Chief vanzelf vermag – waarnemen jou dat er iets zwaars neerkomt. Indien jou ene vijand slaat, dan voel jou dat er gewicht achter zit. Indien jou met ene Gravity Hammer slaat, dan vibreren den vullingen haastigheid uit jou selecteren. Alles te den kern klopt plusteken zo wordt er ene oersterk fundament gelegd diegene met kalmaan zowel den singleplayer indien den multiplayer van Halo Infinite draagt.  

Halo Infinite
Halo Infinite
Halo Infinite

Nieuwe start

Maar Halo is meer dan louter ene schietspel. Den singleplayer is ene ware space opera. Infinite keert op dat vlak terug zoals den voet. Televisiekanaal indien Halo: Combat Evolved is dit sector weer ene huwelijk science fiction-mysterie. Ie militaire ‘hoo-rah’ wapengekletter uit den latere porties maakt positie voordat verwondering plusteken verkenning plusteken Master Chief eist weer zijn rechtmatige titelrol op. Nu wordt hij welnu bijgestaan vanwege ene nieuwe AI-compagnon: The Weapon.

Ermee maakt Infinite op ene slimme methode ene nieuwe start. Chief is gepokt plusteken gemazeld – netwerk indien toneelspelers van ie eerste uur – plusteken draagt diegene ervaring mee te Infinite. Ter Halo 4 kreeg Chief nog te horen dat hij meer persoon plusteken minder machine moest zijn – makkelijk verwoord indien ie loterijlot van ie hele universum weer ooit op jou schouders stilte. Ter Infinite wordt den tijdstip genomen wegens te stuiten op verlies plusteken hoe jou gemaakte gebreken rechtspraak vermag zetwerk. Er is noch veel fictie voordat nodig wegens te overpeinzen dat 343 Industries ie hier misschien zowel welnu ene ietsje overheen zichzelf heeft.

Voordat The Weapon, daarentegen, is alles verfrissend. Zij is nieuwsgierig zoals den wereld plusteken ziet te haar onschuld voorheen den schoonheid van spullen. Ie is ene humoristisch tegenstelling met Combat Evolved, waarna Chief zo goedgelovig wasgoed plusteken Cortana den allesweter, maar schenken zowel zowel veteranen indien nieuwkomers den mogelijkheid zichzelf te waarnemen te ie vertelsel. 

Televisiekanaal indien Halo: Combat Evolved is dit sector weer ene huwelijk science fiction-mysterie.

Halo Infinite

Den haastigheid tedere wisselwerking tussen Chief plusteken The Weapon blijft fascinerend totdat ie einde. Dat is zowel zeker te danken aan ie uitstekende acteer- plusteken animatiewerk. Vooral Jen Taylor verdient alle lofzang. Zij overtreft zichzelf erop ie opnemen van The Weapon plusteken weet den nieuwe AI op overtuigende wijze te onderscheiden van Cortana plusteken Dr. Halsey. Chiefs stemacteur Steve Downes hoeft minder uit zichzelf te halen. Zijn geloofwaardigheid zit ‘m vooral te den subtiele animaties, diegene ondanks dat hij voortdurend achter dat blinkende vizier verscholen gaat weliswaar ja uit den verf komen. 

Sprong te ie vreemde

Tussen den persoonlijke dialogen vanwege verkent ie twee natuurlijk den mysterieuze Zeta Halo, ene nieuwe ringwereld waar zelfs te den diepste krochten van den Halo-lore weinig overheen beroemd is. Zowel den nieuwe vijand, den Banished, is nét even verschillend dan den ‘vertrouwde’ Covenant. Diegene combinatie zorgt voordat ene ambiance precies zoals te Combat Evolved: jou hebt geen idee waar jou bent, waar alles voordat dient, of waarom iedereen diegene purper, blauw of oranje is op jou zit te vuren, maar jou doet maar gewoon zonnig mee.

Den open wereld is dan zowel ene goede voorkeur. Dit opzet schenken jou den vrijheid wegens zelf op ontdekking te gaan. Noch alle geheimen van Zeta Halo wordt opgelepeld te den tussenfilmpjes. Ene sector ervan toestemmen jou zelf erop jawel puzzelen te den open wereld. Jij leert dan zowel meer overheen den motieven van den Banished plusteken ie loterijlot van den mensen aan halskraag van den UNSC Infinity.

Halo Infinite
Halo Infinite
Halo Infinite

The Silent Cartographer XXL

‘Open wereld’ schept trouwens misschien verkeerde verwachtingen. Den hoofdmissies spelen zichzelf veelal over te afgesloten omgevingen plusteken zowel tussendoor kun jou noch volledig vrij gaan plusteken staan waar jou wil. Tussen missies vanwege kun jou voornamelijk Forward Operating Bases veroveren plusteken Spartan Cores zoeken, waarmee jou onder andere den Grappleshot upgrade. Dat lijkt op papier misschien hevig op Assassin’s Creed, maar te den praktijk voelt ie meer indien ene evolutie van levels indien Halo plusteken The Silent Cartographer uit den allereerste spel.

Jij kunt misschien zelfs zonder enig probleem onmiddellijk op jou mikpunt afgaan. Ter ene tweede run heb ik alle zijactiviteiten linksaf permitteren ligt plusteken louter den hoofdmissies gedaan. Ter dat geval toestaan Infinite ruwweg netwerk zo lang indien den andere porties te den serie. Weliswaar vermag ik adviseren wegens geregeld ene ietsje rond te klooien te den ‘zandbak’ plusteken noch louter omdat jou den wedstrijdduur dan royaal oprekt zoals meer dan twintig uur.

Hier floreert namelijk zowel weer diegene watervlugge daad. Vooral rondom den grotere forten, diegene op meerdere wegen in zijn te voortduwen. Maak bijvoorbeeld ene schild onschadelijk wegens ene zijingang te openen, of klim gewoon met jou Grappleshot overheen den muur. Open vervolgens den hoofdingang plusteken rij zoals in met den Scorpion Waterreservoir diegene jou voordat den deur had geparkeerd, plusteken schiet alles kort plusteken klein. Vreugde zit te ene klein schuilhoekje. 

Halo Infinite

Viering van Halo

Zodoende lijkt den open wereld op papier misschien vitaal plusteken verfrissend, maar is ie vooral ene ode aan ie werkgelegenheid dat Bungie twee decennia geleden neerzette. Toch is Halo Infinite doordrenkt met liefde voordat den serie. Van Chiefs klassieke Mjolnir-pantser, totdat naslag diegene intact sluit tegen ie oorspronkelijke werkgelegenheid van Martin O’Donnell plusteken Michael Salvatori aankruipt, plusteken zelfs obscure verwijzingen zoals Eric Nylunds The Fall of Reach; Infinite is ene ode aan twintig schooljaar Halo. Ene ultieme viering.

Daarom is ie des te opvallender dat ene uitsluitend factor uit den toon valt. Sommige Forerunner-symbolen zijn bijvoorbeeld verkeerd afgebeeld plusteken erop ie verlevendigen van ene Energy Sword missen wij ene indrukwekkende ‘twoomph’. Ie merendeel van den toneelspelers ligt ginder noch wakker van, maar zo te ene spel diegene zoveel zorg plusteken liefde uitstraalt valt ie op.

Den open wereld is vooral ene ode aan ie werkgelegenheid dat Bungie twee decennia geleden neerzette.

Cross-gen masterclass

Ie jubileumfeestje vermag slim voldoende welnu gewild wordt op veel verschillende soorten hardware. Hoewel ik Infinite vooral op ene Xbox Series X heb gespeeld, heb ik den spel zowel opgestart op pc, Xbox Series S, Xbox One X plusteken zelfs ene Xbox One. Uiteraard draait den spel op den Xbox Series X ie liefste (of op pc, onderschikkend van jou hardware). Op Series X draait den spel te Quality Mode alhoewel op 60fps mét ene 4k resolutie. Uitgezonderd jou ene 120hz televisietoestel hebt, hoornschoen jou den Voorstelling Mode (met ene 1080p resolutie) dus noch ooit te overwegen. 

Halo Infinite

Aan den andere ze van ie spectrum, op den originele Xbox One, moeten jou ie stellen met 30fps. Daarenboven wordt te den open wereld behoorlijk watten van den resolutie opgeofferd. Weliswaar blijft den ervaring rechtop staan plusteken blijft den daad onverminderd rommelig. Op andere hardware draait den spel zoals verwachten. Op den Series S is den spel speelbaar met 60fps te 1080p, plusteken op den One X heb jou zelfs den voorkeur tussen 4k/30fps of 1080p/60fps. Jij hoeft dus noch overheen den nieuwste plusteken duurste hardware te voorschrijven wegens Infinite te kunnen spelen.

Malloot voldoende gaat er over plusteken toe welnu iets mis erop den framerate te filmpjes. Gezichtsanimaties toeschijnen somwijlen op ene lagere framerate te kantelen dan den surplus van den scène. Dit probleem lijkt te 30ps (bijvoorbeeld op ene Xbox One) dan zowel noch te spelen. Zonde, want zo den menselijke interactie is zo’n vitaal facet van ie vertelsel.

Zowel ietwat opvallend is dat den verhaalmissies plusteken den open wereld noch naadloos te jawel overgaan. Dat is noch louter gedaan wegens den consoles zonder SSD ademruimte te geven. Den spel schakelt indoor zowel overheen op mooiere graphics, met vooral meer reflecties plusteken betere rookeffecten. Diegene overgang vermag somwijlen even wennen zijn, maar ie zorgt er welnu voordat dat jou onder alle omstandigheden ie maximale uit jou hardware perst. Of jou nu met ene Xbox One op ene hdtv speelt, of met ene Series X op ene televisietoestel met steun voordat 120hz plusteken Dolby Vision plusteken Atmos-geluidsinstallatie.

Halo Infinite

Knalfeest voordat iedereen

Dat Halo Infinite prima draait op zoveel platforms, is ongetwijfeld zowel ja nieuwsbericht voordat den multiplayer. Namelijk: hoe meer zielen online, hoe meer vreugd. Den multiplayer is weliswaar verkrijgbaar indien losse free to play-game, maar is weliswaar huwelijk vervlochten met den singleplayer. Zo wordt te watten introductiefilmpjes den gebeurtenissen uit den strijd gerenommeerd plusteken zijn er te den strijd weer cosmetische items voordat den multiplayer te ontgrendelen. Maar belangrijker nog is dat den multiplayer gestoeld is op dezelfde, intensief kerks daad.

Den multiplayer voelt te zekere zin watten traditioneler aan, omdat bijvoorbeeld den Grappleshot minder vooraanstaand cadeau is. Den grijphaak is online ene voorwerp dat jou vantevoren moeten oprapen plusteken vervolgens maar ene twee keer vermag gewoontes. Dat is maar ja zowel, want den multiplayer is alhoewel tumultueus zoals ‘ie is. Alle facetten van Halo komen hier volmaakt totdat wasdom.

Of jou nu met ene vol Warthog probeert den vlag van den tegenstander te veroveren, iemand met den Grappleshot uit ene Banshee mikt, of gewoon met ene Battle Rifle headshots uitdeelt nep ie niets is, Halo Infinite is geen uur slaapverwekkend. Wedstrijdje na wedstrijdje ontdekken mensen weer nieuwe creatieve wegen wegens jawel ie leven zuur te maken. Wedstrijdje na wedstrijdje is ie scoreverloop ene totale verrassing. Plus vooral: wedstrijdje na wedstrijdje is Halo Infinite oprecht wieg wegens te spelen.

Halo Infinite
Halo Infinite
Halo Infinite

Progressiesysteem heeft nog watten voortgang nodig

Weliswaar is noch alles aan den multiplayer even massaal. Vooral overheen den methode van voortgang romans is alhoewel veel verwoord. Den multiplayer is free to play plusteken dus wordt er verdienmodellen indien den Battle Pass geïntroduceerd. Soit, ginder valt mee te leven. Maar nu ontgrendel jou nieuwe cosmetische items gedeeltelijk via specifieke challenges. Dat forceert mensen wegens op ene voorschrijven methode te spelen.

Gestructureerd ‘den objective spelen’ wordt lang noch steevast beloond plusteken dat voelt onrechtvaardig. Ie vermag zomaar plaatsvinden dat ik mijn best handelen wegens te voorkomen dat den vlag überhaupt gestolen wordt, terwijl mijn teamgenoot ene challenge heeft wegens ene vlaggendrager neer te vuren. Dan moeten den vlag dus vantevoren gestolen wordt.

Ginder staat tegenover dat voorschrijven challenges jou voortgang behoorlijk kunnen stremmen. Heb jou toevallig ene specifieke challenge voordat Capture the Flag of Oddball? Nou, hopen dan maar dat jou volgende wedstrijdje zowel huwelijk ene van diegene modi is. Jij hebt namelijk niks te selecteren, louter of jou Big Team Battle (12vs12) of Kampplaats (4vs4) wil spelen. 

Wedstrijdje na wedstrijdje is ie scoreverloop ene totale verrassing plusteken wedstrijdje na wedstrijdje is Halo Infinite oprecht wieg wegens te spelen.

Halo Infinite

Noch alle challenges zijn trouwens zo specifiek. Er zijn zowel zat challenges diegene jou voltooit vanwege simpelweg te spelen. Jij hoeft dan noch ooit te zegevieren, meespelen is alhoewel voldoende. Iedereen vermag zo uiteindelijk steevast welnu weer íets van XP verzamelen, maar ie systeem toestemmen huwelijk nog welnu wordt bijgeschaafd. Zowel zullen wij graag ene optie zien wegens cross-play uit te zetwerk, wegens toneelspelers met muis-en-toetsenbord te scheiden van toneelspelers met ene controller. Op console kun jou trouwens zowel met muis-en-toetsenbord spelen (plusteken op pc uiteraard met controller), maar vanwege cross-play optioneel te maken hou jou ie sportgebouw ene stuk gelijker.

Gelukkig toonde 343 Industries te den afgelopen twee weken alhoewel zorgzaamheid vanwege diverse zaken aan te pakken plusteken voortgang te verbeteren. Den ontwikkelaar laat dus meteen zien dat ie gebreken wil plusteken vermag rechtzetten. Maar vrees noch: Halo Infinite is huwelijk noch louter ene gelofte zoals den toekomst. Zelfs zonder co-op, dat stap op zijn vroegst medio volgend schooljaar wordt toegevoegd, voelt den spel nu alhoewel compleet plusteken sterk. Den start is voortreffelijk plusteken wij zijn nog lang noch klaar met Halo Infinite. Ik denken dat wij stap netwerk par. 

Halo Infinite is vanaf 8 december verkrijgbaar op Xbox Series X plusteken S, Xbox One plusteken pc (plusteken Spel Pass). Voordat dit review is den spel op alle platformen gespeeld.


 • Dell Alienware AW2721D-monitor biedt volmaaktheid met ene prijskaartje 05 december 2021 10:12


 • Exo One

  Exo One heeft ene bovenmatig sterke aantrekkingskracht 03 december 2021 13:12


 • Jett: The Far Shore

  Jett: The Far Shore verzuipt te onnozelaar vormgeving 02 december 2021 09:12


 • Pokémon Brilliant Diamond plusteken Shining Pearl zijn trouwe remakes 29 november 2021 10:11


 • PB Tails Choc

  PB Tails Choc-controller heeft ene onontbeerlijk probleem 28 november 2021 10:11Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader