PS4-controller wil niet verbinden? Zo los je het op


Normaliter is ie zo dat wanneer jij op den PS-knop drukt van den PS4-controller op ie uur dat den console uitstaat, den console geactiveerd wordt plus jij kort daarna kunt gamen. Maar somwijlen werkt dit noch plus laat den controller watten flitsen zien met den led-lamp leeg. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer den controller verbonden wasgoed met ene pc of ene andere PlayStation-console. Wanneer den PS4-controller geen verbinding meer maakt met den spelcomputer, dan is weer verbinden ie wapenkreet.

Gelukkig is dit geen moeilijk veranderingsproces. Er zijn welnu zaken waar jij rekening mee moeten vasthouden. Zorg er bijvoorbeeld voordat dat er geen andere, gekoppelde toestellen te den buurt zijn. Denken dan aan ene PS5, ene smartphone of tablet of ene pc. Zijn diegene welnu te den buurt, dan moeten den bluetoothverbinding ginds uitstaan. Of jij schakelt den genoemde toestellen voordat korte voortgang even helemaal uit. Zijn alle stoorzenders uit den lucht? Dan is ie tijdstip wegens ie probleem aan te pakken.

PS4-controller weer verbinden

Den eerste vraag is vrij simpel: sluit den PS4-controller aan via ene (meegeleverde) micro-usb-kabel. Schakelt den PlayStation 4 te plus zekering den usb-kabel te één van den poorten van den console. Aangeraden wordt wegens dat achterop te exporteren. Maar mits den poorten ginds vol zijn, willen den poorten voorop volstaan. Handelen den andere zijde van den kabel nu te den controller. Wacht even totdat diegene ene ietsje opgeladen is. Na zo’n dertig totdat zestig minuten ben jij klaar wegens te verbinden.

Vasthouden den kabel te den console plus controller plus druk op den PS-knop. Mits ie ja is laat den PlayStation 4 nu ene piepgeluid horen plus gaat hij aan, waarna den PS4-controller vanzelf verbinding maakt. Lukt ie verbinden op dit wijze noch? Probeer dan ene andere micro-usb-controller plus start weer. Mits dat zowel noch werkt, dan is den controller wellicht aan vervanging toe.

Voordat ie echter zover is, kun jij voorafgaand trachten den PS4-controller te resetten. Schalm den PS4 uit plus ontkoppel hem van ie internet. Trek den ethernetkabel eruit plus kras den stekker uit den router. Dat is rigoureus, maar wellicht nodig: wifi-signalen kunnen ie koppelproces verstoren. Twist den PS4-controller ondersteboven plus zoek den diepe resetknop op (onder den L2-knop). Pak ene paperclip plus druk den lichtknop vijf seconden te. Koppel den controller vervolgens via den micro-usb-kabel aan den PS4 plus zet den console aan. Druk nu op den PS-knop plus wacht totdat jij ene piep hoort. Zodra jij den piep hoort, weet jij dat den controller gekoppeld is plus kun jij ie internet weer repareren.


 • "Geëxplodeerd" aanzicht van de Xbox Series S-console.

  Energie bezuinigen met consoles plus pc: zo handelen jij dat 23 november 2021 11:11


 • Airpods

  AirPods aan den PS4 samenkoppelen: zo handelen jij dat 16 november 2021 15:11


 • PS4 maakt veel spektakel? Zo maak jij hem schoon 09 november 2021 11:11


 • Gemakkelijk meer opslag op jij PS5 met dit tip 08 november 2021 11:11


 • DualShock 4

  PS4-controller kapot? Zo fix jij ene driftende DualShock 4 02 november 2021 11:11Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader