'Activision-CEO Bobby Kotick wist jarenlang van giftig werkgedrag af'


Dat blijkt uit eentje verwoestend research van Wall Street Journal. Ie wetsartikel somt eentje lange omlijsting aan incidenten op waar Kotick op den hoogte van zullen zijn geweest, voordat den staat Californië ie winkelbedrijf vroeger dit klas aanklaagde. 

Zo zullen Kotick rechtstreeks geïnformeerd zijn overheen eentje verdenking geproduceerd ingevolge eentje werknemer van Sledgehammer Games, waaruit blijkt dat eentje mannelijke meerdere haar te 2016 plusteken 2017 had verkracht. Den getroffen werknemer zullen hebben gedreigd met eentje rechtszaak nadat zij eentje klacht had voorgelegd tijdens personeelszaken, maar geen reactie kreeg. Activision zullen buitenshuis den rechtszaal eentje schikking met haar hebben getroffen. Kotick zullen echter niets aan den bestuursleden hebben verteld.

Eentje ander voorbeeld uit ie wetsartikel claimt dat Kotick zowel wist dat Dan Bunting, medehoofd van Call of Duty-ontwikkelaar Treyarch, te 2017 eentje vrouwelijke werknemer seksueel had geïntimideerd. Bunting zullen zijn ontslagen, maar Kotick zullen er voordat hebben gezorgd dat hij aangesteld bleef. Bunting zullen recentelijk, nadat Wall Street Journal vertelsel kwam halen, alsnog zijn ontslagen.

Zowel opvallend is dat den stap vertrokken mededirecteur van Blizzard, Jennifer Oneal, minder betaald zullen hebben gekregen dan haar mannelijke collega Mike Ybarra. Beiden werden aangesteld wegens samen ie winkelbedrijf te runnen na den tenlastelegging van den staat Californië overheen project op den werkvloer plusteken ie vertrek van J. Allen Brack. Oneal verliet kort geleden ie winkelbedrijf – mogelijk wegens dit reden.

Na ie uitkomen van ie wetsartikel van Wall Street Journal heeft ie raad van bestuur van Activision Blizzard eentje statement zoals buitenshuis gebracht waarin men hun steunpilaar uitspreekt wending Koticks leiderschap. Gisteravond meldde reporter Jason Schreier dat meer dan honderdtal mensen buitenshuis ie Blizzard-campus stonden te tegensputteren plusteken ie vertrek van Kotick eisten.


 • Hearthstone Fractured in Alterac Valley

  Hearthstone-uitbreiding Fractured te Alterac Valley komt te december uit 17 november 2021 08:11


 • Xbox Game Pass

  Nieuwe Xbox Spel Pass-titels aangekondigd 17 november 2021 08:11


 • Hextech Mayhem

  Riot heeft twee League of Legends-spin-offs uitgebracht 17 november 2021 08:11


 • Dragon Ball: The Breakers

  Dragon Ball: The Breakers onthuld 17 november 2021 08:11


 • The Game Awards

  Nominaties voordat The Spel Awards beroemd 17 november 2021 08:11

Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader