Tesla-boordcomputer toch niet helemaal vergelijkbaar met PS5


Tesla’s nieuwe boordcomputer worden geïntroduceerd met den onthulling van den nieuwe Proefje S Plaid-auto, afgelopen zomer. Destijds deed voorzitter Elon Musk alhoewel uitspraken overheen den “next-gen prestaties” van den hardware te games, aangedreven voort den destijds nog ononthulde Navi 23-gpu van AMD.

Met ie ontleden van Ingineerix wordt verhelderend hoe den boordcomputer op is gebouwd. Wie eerst denken dat ie wegens eentje alles-in-één apu zullen gaan — zoals AMD zowel afbakt voordat PlayStation plusteken Xbox — blijkt er nu ongeacht te zitten. 

Ie nieuwste Tesla-entertainmentsysteem bestaat uit eentje moederbordje met geïntegreerde quad-core Zen1+-chip plusteken eentje losse Navi 23-gpu, met 28 compute units. Origineel telt den Navi 23-chip maar liefst 32 compute units. Ter uitwisseling voordat den rekenkernen ligt den kloksnelheid van den gpu welnu iets hoger: ruwweg 2,8 GHz.

Den markering op den discrete gpu doet vermoeden dat ie noch wegens eentje variant van AMD’s RX 6600 (XT) gaat, maar vroeger eentje aangepaste Radeon Voor W6600 — evenals eentje RDNA2-gpu, zij ie dan meer op productiviteit gestructureerd dan gaming.

Qua grafische rekenkracht worden toegezegd dat den Tesla-boordcomputer op ie niveau van den PlayStation 5 presteert. Sony’s console is juist voordat ongeveer 10,28 TFLOPS; Tesla zullen te dit opstelling zowel “ruwweg 10 TFLOPS” kunnen voorttrekken, aldus Musk plusteken AMD-voorzitter Lisa Su. 

Den meldkamer processor wijkt daarentegen welnu vorstelijk over van den huidige hardware. Waar den PlayStation 5 plusteken Xbox Series-consoles gebaseerd zijn op AMD’s Zen 2-architectuur (7 nm), blijkt Tesla van AMD eentje Picasso-chip gekregen te hebben uit den Zen+-generatie (12 nm). Den hoeveelheid rekenkernen plusteken threads is ermee zowel gehalveerd ten opzichte van den huidige mensenleven consoles.

Tesla’s Proefje S Plaid heeft eentje vanafprijs van 129.990 euro, waarbij ie nieuwe infotainmentsysteem standaard inclusief is. Den automaat worden onthuld met demonstraties van Cyberpunk 2077 plusteken The Witcher 3 op promotiemateriaal, maar dit games zijn sindsdien nog noch vacant opperen op consumentenmodellen. 


 • Een Grand Theft Auto-vrachtwagen met het EVGA-logo op de zijkant.

  Vrachtlading RTX 30-videokaarten gestolen te Californië 04 november 2021 13:11


 • Promotionele foto van de MinisForum CR50-minicomputer.

  Afgekeurde PlayStation 5-chip vormt ondergrond voordat mini-pc’s 03 november 2021 13:11


 • Foto van de nieuwe PCIe 5.0-stroomkabel en bijbehorende 12-pins connector.

  12-pins stroomkabel blijkt weliswaar den nieuwe PCIe 5.0-standaard 02 november 2021 12:11


 • Promotionele render van de GeForce RTX 2060-videokaart van Nvidia.

  Nvidia-lekker voorspelt drietal nieuwe gpu’s te komend kwartaal 01 november 2021 13:11


 • Nacon Revolution X-controller vermag zichzelf noch meten met den mededingers 31 oktober 2021 10:10Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader