12-pins stroomkabel blijkt toch de nieuwe PCIe 5.0-standaard


Blauwdrukken van den 12-pins PCIe-kabel doken vorige maand op te hardware-journalist Igor Wallosek. Den Duitse ingewijde sprak destijds overheen eentje unieke kabel diegene (bijvoorbeeld) eentje mogelijke RTX 3090 Ti-videokaart zullen tradities, zoals voorheen gebeurde te Nvidia’s inherent RTX 3080. Tussentijds lijkt Asus diegene verwachting tegen te spreken.

eTeknix ging aan den slag met Asus’ nieuwste Thor-voeding van 1600 watt, diegene inmiddels compatibiliteit voordat den 12-pins connector meeneemt. Waarna Asus gevraagd worden waar den kabel precies voordat zullen dienen, verzekerde Asus dat ie welnu solide wegens “den PCIe Gen 5.0-standaard” zullen gaan.

Asus heeft aan den ze van den voeding nog geen unieke poort voordat den 12-pins connector ingeruimd. Aan den ‘andere ze’ van den kabel prijken twee standaard 8-pins connectoren, zo liet eTeknix zien.

Foto van de huidige standaard PCIe-stroomconnector naast de zogenaamde 12-pins Gen 5-stroomkabel..

Wallosek had voorheen afgedankt dat den kabel 9,2 ampere op 12 volt ondersteunt, watten op papier juist zullen willen zijn voordat 662 watt aan stroomtoevoer. Volgens Asus plus den PCIe-specificaties pompt den kabel echter “totdat 600 watt” zoals componenten. Samen met den stroomtoevoer vanaf ie moederbord zullen dat neerkomen op 675 watt te totaal.

Ter verwijsbrief: den zwaarste videokaarten van nu maken gewoonte van maximaal drietal 8-pins connectoren; met moederbordtoevoer zijn diegene juist voordat omstreeks 525 watt. Nu existentie er nog geen consumentenkaarten diegene meer wattage vergen.

Zoals alhoewel ie schijnt heeft Nvidia straks welnu ‘den primeur’ van den nieuwe stroomstandaard. Den voorspelde revisie van den RTX 3090-videokaart zullen alhoewel gebruikmaken van eentje inherent soortement 12-pins connector, diegene zoals alhoewel schijnt zowel voldoet aan den PCIe 5.0-standaard. 

Nvidia’s vermoedelijk inherent kabelvariant worden daarentegen welnu gespot met viertal reserve “signaalpinnen”, waarvan ie zin nog noch helemaal helder is. Den nieuwe videokaart is vooralsnog noch officieel onthuld of aangekondigd, maar duikt tegenwoordig relatief vaak op te geruchten overheen nieuwe Nvidia-gpu’s.


 • Promotionele render van de GeForce RTX 2060-videokaart van Nvidia.

  Nvidia-lekker voorspelt drietal nieuwe gpu’s te komend kwartaal 01 november 2021 13:11


 • Nacon Revolution X-controller schenkkan zichzelf noch meten met den rivaliteit 31 oktober 2021 10:10


 • Mark Zuckerberg naast zijn vr-avatar tijdens de onthulling van de Metaverse.

  Oculus-topman uit kritiek op Zuckerbergs visie voordat Metaverse 31 oktober 2021 08:10


 • Gelekte foto van het chassis van de eerste Intel Arc-videokaart.

  Plaatje’s van eerste Intel-videokaarten voordoen verfrissend vormgeving 30 oktober 2021 16:10


 • Render van een Intel Core-processor, specifiek die uit de Alder Lake-generatie.

  MSI bewijst dat Alder Lake-cpu’s te chipgrootte variëren 29 oktober 2021 14:10Wel

Plaats een reactie

ajax-loader