Age of Empires 4 is een sprong vooruit naar het verleden


Age of Empires 4 is ene real time strategiespel waarbij den geschiedenis ie vertelsel bepaalt. Alles ter ie spel heeft ene duidelijke historische oorsprong plusteken setting. Dat blijkt zowel uit den uitgebreide achtergrondinformatie plusteken den minidocumentaires diegene ene verhaalmissie inleiden. Diegene documentaires zijn hevig wieg vormgegeven: jij ziet locaties van historische veldslagen zoals zij er nu uitzien (werkelijke speelfilm dus, geen computergraphics) plusteken daarginds zijn dan weer met den pc gegenereerde troepen plusteken andere elementen op geprojecteerd wegens te toestaan zien watten daarginds vroeger iedereen gebeurde. 

Na zo’n introductie schakelt den spel overheen zoals den spelwereld, waar jij jouw troepen aanvoert plusteken (vaak) jij inherent gat of stad moeten stichten plusteken dit toestaan ronddraaien. Dit betekent dat jij veelal begint met ene primitieve vestiging, jij gaandeweg jouw stukje van den spelwereld verkent plusteken den beschikbare grondstoffen ontgint. Hiervoor moeten jij jij dorpelingen aan ie werkgelegenheid zetwerk: mits jij ene stal wilt construeren moeten er minstens één onderdaan zijn diegene jij opdraagt ie gebouw neer te zetwerk plusteken te construeren. Hierbij is ie natuurlijk snugger wegens voordat grotere constructies meer gemeenschap aan dezelfde klussen te toestaan werken, wegens dit sneller te voltooien.

Luiwammesen

Ie is zaak wegens jij dorpelingen efficiënt aan ie werkgelegenheid te zetwerk. Mits zij klaar zijn met ene bouwklus, staan zij maar ene ietsje te staan totdat jij zij ene opdracht verstrekken. Jij kunt dit luiwammesen dan zowel huis ter den gaten vasthouden plusteken zo snel mogelijk aan ie jagen of verzamelen zetwerk. Of laat zij goud, hout of erts halen te ene van den diverse grondstofbronnen. 

Age of Empires 4

Ongeacht jij burgerij kun jij ene leger op den bot brengen voordat den onvermijdelijke gevechten plusteken strooptochten. Gevechten vragen jij wegens jij eenheden met den muis te uitkiezen plusteken windrichting ene vijand te zenden. Hierbij moeten jij rekening vasthouden met ie weten ‘papier schare steen’-principe: speermannen zijn sterk tegen cavalerie, cavalerie is sterk tegen boogschutters plusteken boogschutters zijn sterk tegen speermannen. Nieuwe eenheden diegene jij gaandeweg vrijspeelt hebben iedereen zowel weer hun inherent sterke plusteken zwakke kanten.

Wegens diegene nieuwe eenheden plusteken mogelijkheden te verkrijgen, moeten jij jij volk regelmatig opwaarderen. Op bepalen momenten moeten jij daarvoor ene opzienbarend, vitaal bouwwerk neerzetten, watten jij volk zoals den volgende ontwikkelingsfase van beschaving plusteken technologie tilt.

Age of Empires 4

Beroemd

Wie te ie voorgaande denkt dat Age of Empires 4 hiermee welnu hevig beroemd voorkomt, heeft gelijksoortig. Ter zekere zin is dit spel ene samenvoeging van alle ideeën van eerdere AoE-games, maar dan opgepoetst, gebalanceerd plusteken gemoderniseerd. Totdat op zekere hoogte, want den spel heeft zowel nog steeds irritatiepunten diegene wij werkelijk hoewel te den eerste spel ter den reeks zagen. Zo zijn den eenheden oliedom plusteken hebben zij vaak moeite wegens ene padachtige onderbrak den spelwereld te vinden. Vooral cavalerie wil nog welnu ooit zonderling dansjes verrichten of vast blijven zitten achter kleine rotsen. Maar werkelijk alle eenheden hebben vreemde eigenschappen, waarbij zij bijvoorbeeld plots ene vijandig graanveld bestormen, terwijl dat zangkoren feitelijk minder risicovol is dan diegene menigte vijandelijke boogschutters viertal peettante verderop.

Zowel vraagt ie spel behoorlijk watten micromanaging, watten onderbrak voorgaande elementen somwijlen watten frustrerend is. Ie is zaak wegens jij verschillende soorten eenheden snugger te indelen plusteken te defini wanneer wie vooraan staat. Tijdens sommige missies is daarginds echter gewoon én geen ruimte voordat mits jij jij ter ene vijandelijke stad bevindt, én spelen bovengenoemde problemen met den AI somwijlen op. Dat resulteert ter ene enorme puinhoop, hoewel is dat waarschijnlijk werkelijk historisch welnu onberispelijk. 

Ter zekere zin is dit spel ene samenvoeging van alle ideeën van eerdere AoE-games, maar dan opgepoetst, gebalanceerd plusteken gemoderniseerd

Age of Empires 4

Vreugde

Ie opbouwen van jij volk tijdens ene missie is ondanks dit kleine punten verder ene kolossaal vitaal vreugde. Ie is heerlijk wegens jij dorpje met twee akkers te zien uitgroeien totdat ene stad met stenen wanden plusteken ene slot. Nou ja, totdat den vijand dit vervolgens met kanonnen met den onderbouwing gelijksoortig maakt, natuurlijk.

Plusteken dan zijn er uiteraard den verschillende volken waar jij uit kunt selecteren. Normaliter spelen dit ruwweg idem (hoewel delf jij mits China geen goud, maar stuurwiel jij ene belastinginspecteur ter den woningens), op den nomadische Mongolen na. Dit is ene intact origineel volk wegens te gezaghebben, omdat jouw ‘stad’ werkelijk steevast ene tentenkamp is watten jij snel inpakt plusteken overheen den landkaart beweegt. Mongolen hebben zowel noch veel zin ter ie verzamelen van grondstoffen: zij roven veeleer, watten natuurlijk weer intact inherent strategische keuzes vraagt.

Solide voet

Age of Empires 4 voelt onderbrak dit alles noch mits ene totaal nieuwe spel – zowel grafisch is ie noch ie uiterst moderne vormgeving dat wij uiteindelijk hebben waargenomen – maar mits ene intact solide plusteken ontzettend wieg spelende nieuwe basisset. Ie voelt ter zekere zin nep dit ie vertrekpunt is waarbij den nieuwe technologie plusteken spelsystemen vooral voorafgaand stevig willen staan (plusteken dat verrichten zij!), wegens vervolgens via patches plusteken uitbreidingen den spel écht zoals ie volgende niveau te tillen.

Gelukkig zit er zoveel vlees aan den botten van AoE4 dat jij hier met kalmaan (plusteken vreugde) honderden uren ter kunt steken. Maar ie roept tegelijk zowel den vraag op watten er nog meer mogelijk is. Den Mongolen toeschijnen ene eerste voorproefje van watten voordat nieuwe gekke ideeën er met dit spel mogelijk zijn.

Age of Empires 4 is nu verkrijgbaar voordat pc plusteken Xbox Spel Pass.


 • Age of Empires 4

  Ontwikkelaar Age of Empires 4 overweegt Xbox-versie 01 november 2021 08:11


 • Goldeneye 007

  Verwijderde verbod op GoldenEye ter Duitsland laat geruchten opvlammen 01 november 2021 08:11


 • Quest 2

  Inloggen op Facebook straks noch meer nodig op Oculus Quest 01 november 2021 08:11


 • Luigi's Mansion

  Lego-sets gebaseerd op Luigi’s Mansion aangekondigd 01 november 2021 08:11


 • Roblox

  Online spel Roblox wasgoed trio dagen noch speelbaar 01 november 2021 08:11Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader