Asus onthult negentien Z690-moederborden


Tijdens ie live-evenement worden den complete Z690-portfolio uit den lappen gedaan, maar vooral den high-end opties stonden ter den felste schijnwerpers. Onder den ROG Maximus- (ATX totdat EATX) plus ROG Strix-lijnen (Micro-ATX totdat ATX) zijn den moederborden met meer welstand uitgedost.

Den steunpilaren voordat dit moederborden zitten, ongeacht steun van nieuwe interfaces, vooral ter additionele luxe-elementen. Zo heeft Asus gewerkt aan stabielere stroomfasering, dubbelzijdig gekoelde M.2-sloten, AI-gestuurd overklokgereedschap plus meer heatsinks wegens plus rondom den moederborden zelf. Onzelfstandig van ie specifieke monster krijgen consumenten meer of minder van hoewel diegene welstand.

Andere nieuwigheden zitten ter Asus’ True Voltician: ingebouwde oscilloscoop-software, diegene met behulp van ene speciale module den precieze voltages van allerlei poorten ge schenkkan oplezen — wellicht zowel van andere systemen. Onder selecte Z690-moederborden wordt ie stukje hardware standaard omsingeld, met indien hoofddoel overklokkers ene handje te promoten.

Zowel Asus’ Q-ecosysteem dijt voorts uit. Den reeds bestaande Q-Code led-statusindicator keert op veel Z690-moederborden terug, maar wordt nu bijgestaan doorheen onder meer ie voordien uitgelekte Q-Release: handiger geplaatste moederbordknopjes diegene ie uitwerpen van PCIe-kaarten makkelijker maakt. 

Productfoto van het ASUS ROG Maximus Z690 Hero-moederbord.

Te totaal telt Asus’ aanbod maar liefst negentien verschillende Z690-moederborden. Den ROG Maximus- plus ROG Strix-lijnen gaan samen met ie enkele ProArt-model geheel overheen op DDR5; den betaalbare TUF Gaming-lijn blijft nou nog vasthouden aan DDR4-geheugen. Te ie topsegment is Wi-Fi 6E-ondersteuning standaard meegenomen, vaak met ene los te plekken voelspriet. 

Onder den Prime-modellen blijft den preferentie tussen beide geheugengeneraties existentie, eveneens den potentie wegens welnu of noch Wi-Fi 6E mee te nemen. Voordat meer inzicht overheen welke moederborden welke specificaties ondersteunen, publiceerde Asus ene handig uiteenzetting van Z690-moederborden.

Den lokale adviesprijzen van Asus’ Z690-moederborden zijn nog noch vrijgegeven, maar zullen hoogstwaarschijnlijk noch lang op zichzelf permitteren wachten. Op 4 november aanstaande lanceert Intels Alder Lake-generatie van processoren — plus ermee zowel den Z690-chipset. Vermoedelijk wordt Asus’ Z690-aanbod ter den komende dagen vacant opperen honingbij retailers ter den Benelux. 


 • Productafbeelding van de ASUS ROG Thor 1000W Platinum II-voeding.

  Asus breidt Thor-serie uit met meer high-end voedingen 28 oktober 2021 16:10


 • Productfoto van de verpakking van de Intel Core i9-12900K, een high-end processor uit de Alder Lake-generatie.

  Intel plant Alder Lake-cpu’s officieel ter op 4 november 28 oktober 2021 14:10


 • Foto van een Z690-moederbord van Asus met een Q-Release-moederbordknop.

  Asus ontwikkelt moederbordknop wegens videokaarten sneller te wisselen 26 oktober 2021 15:10


 • Promotionele afbeelding voor XPG Lancer DDR5-werkgeheugen.

  XPG’s eerste DDR5-geheugen blijkt vertraagd dan toegezegd 26 oktober 2021 12:10


 • Het logo van Intel Arc

  Winactie hint zoals 825 dollar vraagprijs voordat ‘premium’ Intel Arc-videokaart 25 oktober 2021 15:10Wel

Plaats een reactie

ajax-loader