Oudere koelers spreiden druk mogelijk onevenredig op Alder Lake-cpu's


Met den twaalfde Core-generatie stapt Intel overheen op den nieuwe LGA1700-socket, welke eentje weer netwerk ietwat afwijkende pasvorm wetenschap. Noch dolletjes zijn den nieuwe processorchips langwerpiger van vorm, zowel den hoogte van den cpu groeit eentje veel millimeter. 

Te visite zoals den Alder Lake-generatie kondigden veel hardware-fabrikanten (kosteloze) upgrades aan, wegens bestaande koelers alsnog passend te krijgen op den nieuwe processorvorm van Intel. Den vraag is nu vooral hoe efficiënt den opwaardeerkits zijn; van ter ieder geval twee modellen blijkt nu dat zij hun druk onevenredig spreiden overheen LGA1700-cpu’s.

Foto van drie AIO-koelers met verschillende resultaten op LGA1700-processoren.

Den AIO-koelers ter kwestie toeschijnen den Corsair H115 plus eentje MasterLiquid-model van Cooler Master. Op voorgaande plaatje is verstaanbaar te zien hoe den koelpasta na installatie noch tenue verstrooid is, watten vermag leiden totdat verspild koelrendement plus hetere processortemperaturen.

Ene huis voorbeeld komt van MSI met hun K- plus S-reeksen; ginder lijkt den koelpasta welnu tenue aangedrukt. Den herkomst van den plaatje is noch verklapt, maar ie is noch onvoorstelbaar dat den plaatje van MSI zelf afkomstig is.

WccfTech claimt dat dolletjes gloednieuwe processorkoelers den lieve efficiëntie leveren op Alder Lake-processoren. Dat is mogelijk watten voorbarig plus kort voort den bocht — zeker waargenomen den cpu’s schrede op 4 november aanstaande ter den verkoper voetstappen — maar enige voorzichtigheid rondom oudere koelers vermag geen kwaad.


 • Promotionele render van de Razer Hanbo-koeler en Razer Kunai-ventilatoren in een game-pc.

  Razer breidt uit met ventilatoren, voeding plus meer hardware 25 oktober 2021 12:10


 • Promotionele foto van een man met het Razer Zephyr-mondmasker.

  Razer Zephyr-masker wasgoed ‘binnenshuis minuten’ volgeboekt 24 oktober 2021 15:10


 • Den Jlab Talk Go is eentje minuscule vooruitgang op den microfoon van jij gameheadset 24 oktober 2021 09:10


 • Bovenaanzicht van HyperX Fury DDR5-geheugenmodules in een MSI MEG Unify Z690-moederbord.

  MSI verwachten 50-60 procent prijstoename voordat DDR5-geheugen 22 oktober 2021 16:10


 • Foto van Pat Gelsinger, huidig CEO van Intel.

  Intel-voorzitter: ‘vraag-aanbod hardware stabiliseert schrede ter 2023’ 22 oktober 2021 14:10Rivierbron

Plaats een reactie

ajax-loader